Friday, December 28, 2012

Napali coast

Het Hanu'ea International hostel was de plaats van afspraak voor het al even internationale ping pong tornooi tussen Duitsland (Stefan), Canada (Dana) en Belgiƫ (Tom). Belgiƫ heeft met overtuiging Canada en Duitsland in de pan gehakt, mag ik wel zeggen.

's Avonds schoven Marcus (uit omgeving Frankfurt) en Lucas (uit Wenen) aan voor het dobbelsteenspeltje "Nichts" Spelregels klik hier . Waar Marcus een ongelooflijke eindspurt in te zetten om met 1450 punten de 10.000 punten eindscore te halen. Net zoals bij voetbal, winnen de Duitsers uiteindelijk.

Lucas en Marcus wonen beiden in Honolulu (eiland Oahu), ze waren voor een weekje op vankantie in Kauai. Marcus (24 jaar) is een Business student in Honolulu en ook begenadigd surfer. Cool als je surfen en studeren kan combineren op een exotisch eiland in de Stille Zuidzee. Hij was wel niet zo enthousiast over Honolulu, Waikiki beach was wel ok volgens hem, maar de stad zelf heeft net dezelfde problemen als eender welke grootstad in de wereld (bv. daklozen en prostitutie). Marcus ging liever surfen aan de rustiger noordkust van Oahu, dat bekend is voor zijn superhoge golven in de wintermaanden.


Lucas is 21 jaar oud en piloot. Hij volgt in Honolulu een opleiding als instructeur voor van die 1 motorige Cesna vliegtuigen. In februari hoopt hij te beginnen als instructeur. Hij had samen met 4 vrienden een huis gehuurd in Honolulu. Chapeau op je 21ste in Honolulu wonen, en daar op de internationale luchthaven opstijgen om als een vogel over Hawaii te vliegen, je moet het maar doen.

Lucas en Marcus hadden een auto gehuurd voor 5 dagen. Ze vroegen of we niet meegingen op daguitstap de volgende dag. Natuurlijk zeiden we ja !

's Anderendaags waren we weer op weg naar de Waimea canyon. In plaats van rechtsaf te gaan richting canyon, namen we de linkerafslag voor een dagtrektocht van 14,7 km aan de Napali kust. De ruige Napali kust is met zijn kliffen en canyons enkel te voet bereikbaar. De iets rijkere medemens kan ook een helikoptervlucht of boottocht boeken om dit natuurwonder te aanschouwen.

Wij gingen dus te voet op pad. In het begin loop je door een boslandschap en kom je af en toe wilde geiten tegen. Na verloop van tijd opent het bos zich en zie je de oceaan. Daar begint een spectaculair pad aan de rand van een duizelingwekkende klif. Het is een soort van mini-canyon met rivier, waar je in hoefijzervorm kan rondlopen.
De aarde is dieprood en deze canyon-aan-zee is van bovennatuurlijke schoonheid. Om het kwartier komt er wel een helikopter overgevlogen op deze zonnige dag. De helikopters duiken ook de canyon in, waar de klifwanden het geluid van het gebrul van de motoren nog versterkt.

Met vijf op een rijtje lopen we bovenop de klifwand. Dana roept "it feels like we are walking in a Lord of the rings movie". Vervolgens begint iedereen de naam van hun favoriete personage op te roepen. Ik neem snel een afgebroken tak als wandelstok, om mijn beste "Gandalf the Grey" acteerprestatie neer te zetten.

Ondertussen leren we elkaar beter kennen. Dana werkt in Vancouver als videogame designer voor microsoft, met een navenant salaris (waarvan ik alleen maar kan dromen). Hij moet het idee en de verhaallijnen voor de nieuwe game ontwerpen. Programmeren doet hij dus niet wel het game-idee vormgeven, want daar draait het toch om bij een computerspel. Het moet een boeiende verhaallijn hebben.


Ik zeg hem dat Kauai met zijn sprookjesachtige bergen met watervallen en regenbogen het ideale decor zou zijn voor een videogame ! Ik zie zo beelden voor mij van een gamefiguur die uit de vulkaan gevlogen komt terwijl hij op de lavastromen naar onder surfend ... allerhande gekke capriolen moet uitvoeren in de canyons en regenwouden van het eiland. Dana is niet echt onder de indruk. Daar gaat mijn miljoen-dollar-game idee.

Stefan tenslotte is Hawaiiaans Lomi Lomi masseur in Berlijn. Een vorm van massage die door de Polynesische bevolking van Hawaii al eeuwen beoefend wordt. Hij is tevens tantra leraar, dit wil niet zeggen dat hij de kamasutra van buiten kent. Hij leert echter koppels in weekend workshops, hoe ze hun seksuele energie kunnen laten circuleren in hun lichaam, wat een positieve invloed heeft op lichaam en geest. Hoe gaat dat in zijn werk ? Daarvoor moet u maar eens een workshop bij Stefan in Berlijn gaan volgen :-)


Om u fantasie niet teveel op hal te laten slaan, keren we nu terug naar het pad. Na een 10 km gestapt te hebben komen we aan, aan de andere kant van het hoefijzer. Waar we wederom een m'a tu vu zicht krijgen om stil van de worden van verwondering.


No comments:

Post a Comment