Sunday, December 9, 2012

Ho Ho Ho

Ook kersttijd in Seattle. Zo is er een kerstrun, met duizenden mensen die met een stoffen hertengewei op hun hoofd door de straten huppelen. Het moto van deze loopwedstrijd is "Will run for chocolat".


Mmmh, daar kunnen we als Belgen ook iets mee doen. "Will run for Belgian chocolats" zeker een kersthit bij de talrijke buitenlandse toeristen die rondlopen bij de praline boutiques rond de Brusselse zavel.

Een andere ludieke Kerstactie in de straten van Seattle is een optocht van honderden Kerstmannen en vrouwenHun voornaamste boodschap is het scanderen van "ho ho ho". Als eindbestemming hebben ze Pike street Farmers market, waar ze gezamenlijk poseren voor de talrijke toeristencamera's.



De Pike street Markets gelegen in het centrum van Seattle, kort bij het water van de Pudget Sound. (zeearm van Seattle) De markets vormen de hart en ziel van de stad. Door wat menselijke warmte te brengen tussen de talrijke betonnen wolkenkrabbers. Allerhande lokale producten worden in de gezellige overdekte Pike street Markets verkocht. Om de toeristen een beetje te entertainen gooien de plaatselijke visverkopers enkele vissen naar elkaar toe.

Deze vliegende vissen achter mij latend stap ik de straat over, want aan de overkant van de straat ligt het legendarische eerste Starbucks koffiecafé, opgericht in 1971 door twee leraren en een schrijver. Het is de enige Starbuck ter wereld waar het oude logo nog hangt. Het nieuwe logo -de groene foto hierboven- ziet er toch een stuk beter uit dan de oude. (foto beneden)

De naam Starbuck komt van een karakter uit het boek Moby Dick,  om precies te zijn Starbuck was de eerste stuurman op de Pequodboot. Pequod was trouwens de originele naam van Starbucks, maar die naam veranderde gelukkig nog in het beter klinkende Starbucks.

Het ontbreekt Seattle trouwens niet aan Starbucken, op elke straathoek ligt er wel een. Het is een beetje "too much" van het goede teveel als je het mij vraagt. Desalniettemin blijf ik toch fan van deze koffieketen, vanwege het gezellige huiskamergevoel dat je krijgt als je er binnen stapt. It's a house away from home !





No comments:

Post a Comment