Saturday, February 2, 2013

Jaws, Maui

Jaws on Maui, bro ! De mythische naam "Jaws" is al even cool als de surfers die het aandurven om op deze plek in Maui op de huizenhoge hoge golven te surfen. De surfdudes komen aangereden in hun jeeps of pick up trucks. Met surfplank onder de arm, een heldere blik in de ogen en het gespierde gebronsde lichaam dat je je bij een surfer voorstelt ... wandelen ze de klif af. Het is alsof je bladert door een surfmagazine, alleen zijn het geen papieren foto's die je ziet ... alles speelt zich live voor je ogen af.

Ik ben meegereden naar Jaws met de Nederlander Bon uit Scheveningen, in zijn oranje jeep (hup holland hup). Hij wou namelijk foto's gaan maken van de surfende acrobaten. En die acrobaten hebben hem niet teleurgesteld. Het was een topdag !  Met zijn zoom lens heeft Bon  prachtige foto's gemaakt, de video's die hij maakte waren nog indrukwekkender ... ze kunnen zo op een surf DVD. Met mijn camera heb ik onderstaande foto's gemaakt.

De pro surfers, er was een wereldkampioen kitesurfen, lieten hun virtuoze surfkunsten zien op de immense golven van Jaws... Als je een idee van de hoogte van de golven wil hebben, kijk dan eens naar hoeveel keer de mast van de windsurfers in een golf past ...redelijk indrukwekkend, nietwaar.




Er waren ook enkele kitesurfers aktief. Met hun vlieger lanceerden ze zich in de golven, respect voor deze gasten ... ze moeten zowel de golf als hun kite of vlieger in het oog houden. Echte acrobaten zijn het ... soms maken ze ook metershoge sprongen om de rollende golven te snel af te zijn.

In het water lagen ook 3 jetski's, deze zorgde voor de veiligheid van de surfers. Want de golven van Jaws slaan namelijk te pletter tegen een klif. Als er een surfer viel, wat uiterst zelden gebeurde, kwam de jetski ter hulp.
  


 De surffotograaf Jimmy Hepp stond ook te fotograferen. Hij had een lens bij die je ook langs de tennis- en voetbalvelden kan zien ... zijn foto's zijn dan ook een stuk scherper dan de mijne kijk op zijn website Jimmy Hepp photography.


No comments:

Post a Comment